Skip to main content

115 jaar Nijhuis Industries

By mei 27, 2019juli 8th, 2019Uncategorized

 

Naoberschap is één van de belangrijkste waarden in de Achterhoek en betekent voor ons verbinding, interactie, uitwisseling, participatie en duurzaamheid. Daarnaast kenmerkt onze regio zich door een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid, vakmanschap en innovatief ondernemerschap. Namens de Directie bieden wij ter gelegenheid van ons 115-jarig jubileum onze gewaardeerde collegae dit unieke zitje aan dat niet alleen in de regio is gemaakt door een lokale vakman, maar ook is vervaardigd uit onderdelen die allemaal uit deze regio komen.

De Hortus Stoel Red met stalen staanders in ossenbloedrood refereert aan de roots van ons bedrijf toen Gerrit Jan Nijhuis op 5 april 1904 zijn machinefabriek opende en de eerste klanten in de agri- en foodsector ondersteunden en begon met het vervaardigen van onderdelen voor slachtlijnen. De Hortus Stoel Circulair is gemaakt van 100% gerecycled plastic en CNC gefreesd door een van onze partners Vink in Didam en weerspiegelt de toekomst waarin Nijhuis Industries vol inzet op ‘Waste to Wealth’ en ‘reduce, reuse en recover’. Deze stoelen zijn ontworpen door Maarten Kien die zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke en lokale materialen. Het hout wat is gebruikt voor de zitting en rugleuning alsmede voor het tafelblad is 115 jaar oud en komt van het Landgoed Ampsen in Lochem, is ontwatert in de Ijssel bij Leuvenheim en gedroogd en verwerkt in het atelier van Maarten in Gorssel. De staander van de tafel is gemaakt uit de klep van een oude motor van Stork waar Nijhuis vroeger de pompen voor heeft geleverd.

Graag willen wij alle collegae bedanken die zich de afgelopen 115 jaar met hart en ziel hebben ingezet om van Nijhuis samen met onze businesss partners een succes te maken en onze klanten wereldwijd te blijven verrassen met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. We wensen jullie heel veel succes en plezier de komende jaren en hopen dat er aan deze tafel nog vele mooie herinneringen worden uitgewisseld die ervoor zorgen dat onze roemrijke historie bewaard blijft en nieuwe en inspirerende ideeën actief worden uitgewisseld.

Doetinchem, 5 april 2019

Menno M. Holterman & Ronald Ruijtenberg