Skip to main content

Paleis het Loo

By december 13, 2020juni 29th, 2021Nieuws

Bijzondere samenwerking met Paleis het Loo

Er wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van het paleis, gelegen in Apeldoorn. We zijn verheugd te mogen vermelden dat Kien met Hout de vloer van de Balzaal gaat leveren. Vierhonderd vierkante meter eikenvloer, van hout van de gerooide eikenbomen rondom het Paleis.

Voor deze klus binnen geringe straal te kunnen blijven is een mooi uitgangspunt en past bij ons streven om duurzaam en lokaal te werken. We zijn blij dat deze samenwerking dat doel bekrachtigt.
Allereerst zijn we de gerooide stammen gaan inspecteren op de plekken rondom het Paleis het Loo. Vervolgens kwam collega Bas helpen met de transport. Zoals de foto’s laten zien, was dat een behoorlijke klus.

Op onze werf liggen de stammen te wachten voor verzagen. Een groot deel is inmiddels verzaagd en opgelat voor een eerste  proces natuurlijk drogen in onze droogschuur.

De stammen zijn kwartiers gezaagd, dat wil zeggen dat de stam eerst in vier kwarten wordt gezaagd om vervolgens tot planken verzaagd te worden. Deze manier van zagen heeft invloed op het werken van hout.

Zo dragen we bij aan een zo’n optimaal mogelijk resultaat in de vloer, die als visgraat parketvloer gelegd gaat worden.