Rijkswaterstaat

By May 27, 2019 Nieuws

Begin 2019 is ons gevraagd om ons Hortusbankje in de hal van het hoofdkantoor  van Rijkswaterstaat in Utrecht neer te zetten. Het was de week van de Circulariteit en dat was een goede gelegenheid ons circulaire model neer te zetten. We hebben een stoel met verzonken schroeven en een bankje met pen-gat verbinding neergezet. De houten delen waren gewaterd in de Ijssel, de beiden  stalen staanders gecoat in Ossenbloedrood.

Het bankje viel in de smaak en als de staander in een gerecycled materiaal zou zijn, is het helemaal perfect. Na vele proeven en testen is het gelukt om de staander in 100 % gerecycled materiaal te maken.

In samenwerking met Rijkswaterstaat heeft Kien met Hout het eerste circulaire Hortus bankje geplaatst op een KRW locatie bij Oijen voor de uitkijktoren langs de Maasdijk.

Zittend op het bankje kijk je naar de overkant van de Maas naar het Gelderse Alphen.