Lokaal

Ons hout komt uit het eikenbos in Hummelo dat wij sinds 2014 onderhouden. We ‘oogsten’ ook af en toe een boom uit bossen in de buurt. We weten van elke boom die we verwerken de plek waar hij stond. En van elke plank kennen wij het verhaal.
Een gezaagde stam heeft een jaar nodig om tot rust te komen. Dan gaat de spanning eruit. Dit zogenaamde ‘relaxeren’ gebeurt op onze houtwerf in Gorssel. Vanuit onze werkplaats kunt u de rustende stammen zien liggen.

Daarna verzagen we de stam. De planken latten we op in de droogschuur. Hier kunnen ze aan de wind drogen. We drogen gemiddeld 5 jaar. Dan is de plank klaar om te worden verwerkt in onze werkplaats.
Alles gebeurt in Gorssel of in de buurt van onze plek. Ook onderdelen van meubels die niet van hout zijn worden in de buurt vervaardigd.
Wat ook zo mooi is van lokaal: samen met een klant de droogschuur inlopen en een stam uitzoeken. Het komt geregeld voor dat ze later vragen of we nog iets over hebben van de boom waar ze een meubel van hebben laten maken.